Aanpassing inrichting 30 km zone aan Westerbuurt in Venhuizen gewenst

Westerbuurt- oost-westWesterbuurt -west-oostBewoners van de Westerbuurt in Venhuizen hebben gebruik gemaakt van het recht tot Burgerinitiatief. De bewoners hebben het initiatief toegelicht aan leden van de gemeenteraad en het college in het Ronde Tafel Gesprek van maandag 11 november j.l.

Het initiatief moet, volgens de bewoners, bewerkstelligen dat  een deel van de Westerbuurt (zie de foto’s) zodanig wordt inrichting dat het voor iedere weggebruiker duidelijk is dat  er ter plekke sprake is van een 30 km zone.  De huidige situatie vinden de bewoners gevaarlijk voor kinderen, voetgangers en fietsers en zij willen voorkomen dat er een ernstig ongeval kan plaatsvinden. Daarom dringen zij aan op maatregelen op korte termijn. Voordat de gemeenteraad in deze kwestie een besluit neemt wil zij eerst advies van het College van Burgemeester en Wethouders ontvangen.