Nieuw water aftappunt in Venhuizen

Water aftappuntOpening in Venhuizen

Het watertappunt is geplaatst aan het fietspad ‘De Vliegende Faam’ (naast het gemeentehuis in Venhuizen). Wethouder Vincent Reus en Harry Buyten, sectormanager bij PWN openden deze officieel in Venhuizen.

Drie locaties

In het integrale Waterplan uit 2012 is de ambitie uitgesproken om één watertappunt te plaatsen op het nieuwe dorpsplein in Hoogkarspel. Met het plaatsen van drie watertappunten verspreid over de gemeente maken de gemeente en PWB het gratis drinken van kraanwater op openbare plekken voor meer inwoners en bezoekers mogelijk. De watertappunten worden geplaatst in Venhuizen (naast het gemeentehuis, aan fietspad De Vliegende Faam), in Schellinkhout (naast dorpshuis De Dregt, aan de Dorpsweg) en in het nieuwe centrumgebied in Hoogkarspel.

Gratis en gezond

Naast het voorzien in gratis, gezond kraanwater dragen watertappunten ook bij aan een schoner en duurzamer milieu. Ze helpen mee om het gebruik van ‘bronwater’ uit plastic wegwerpflessen te verminderen. De watertappunten zijn aangelegd door waterleidingbedrijf PWN. PWN draagt volledige zorg voor het onderhoud en beheer en de garantie van de waterkwaliteit. In de wintermaanden haalt PWN de watertappunten weg voor technisch onderhoud.