GBD zoekt vrouwelijke kandidaten voor Gemeenteraadsverkiezingen maart 2014.

Geslacht en leeftijdDe huidige gemeenteraad van Drechterland bestaat uit 17 raadsleden. Na de verkiezingen van 2014 zal volgens de plannen van het Rijk het aantal raadsleden terug gebracht worden naar 15 i.p.v. 17 bij een gemeente met ongeveer 20.000 inwoners. Op dit moment zijn er in de gemeenteraad van Drechterland drie vrouwen en veertien mannen vertegenwoordigd namens de politieke partijen waarvan GBD 5 mannen en 1 vrouw heeft. Dit houdt niet echt over!

Onze samenleving bestaat globaal uit 50/50 % vrouwen en mannen en de samenstelling van de gemeenteraad van Drechterland is derhalve geen reële afspiegeling van onze samenleving.

Gemeentebelangen Drechterland is dringend op zoek naar geïnteresseerde en gemotiveerde vrouwelijke kandidaten die zich willen voorbereiden op een plaats in de gemeenteraad na de verkiezingen van 2014.

Bent u geïnteresseerd in waar GBD voor staat en wat er in uw naaste omgeving gebeurd op economisch en landschappelijk gebied of bij de sport, het verenigingsleven of op de school waar uw kinderen onderwijs volgen dan bent u wellicht een vrouw die wij zoeken.

Neem contact op een van onze raads-of bestuursleden. Uiteraard zijn wij  bereid om u nader te informeren. Email-adressen en telefoonnummers kunt u vinden op deze website onder de contactpagina.

Wij hopen u spoedig te spreken!